U BiH uhićen državljanin Rusije osumnjičen za terorizam

Slika
  Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14. travnja 2017. godine lišili su slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog kaznenoga djela “zločin povezan sa terorizmom”. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tokom dana M.I. bit će predat nadležnom organu. Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenoga djela “oštećenje tuđe stvari”. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška. Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenoga djela “krađa”. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republik

Više od 4000 gledatelja došlo podržati Široki Brijeg u pobjedi protiv Željezničara


Pravi praznik nogometa na Pecari, na tribinama više od 5000 gledatelja i fantastična atmosfera. Široki je golom Krstanovića došao do pobjede od 1:0, što im svakako daje snagu za uzvrat u Sarajevu…

ŠIROKI BRIJEG - Stadion Pecara. Gledatelja 5.000. Sudac: Jakupović.
STRIJELCI: 1-0 Krstanović (55).
ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Wagner (86. Baraban), Ćorluka, Menalo, Lončar (90. Kožul), Bralić, Krstanović (70. Čabraja), Marković. Trener: Sablić.
ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Marković (68. Radinović), Blagojević, Bogičević, Zakarić, Kerla, Zeba (77. Bekrić), Musa, Lendrić (86. Nikolić), Stevanović. Trener: Petrović.

„Plavo-bijeli“ su u prvom susretu poluzavršnice Kupa BiH u odličnoj atmosferi na Pecari došli do priželjkivane prednosti protiv Željezničara, odnosno ostvarili su primarnu zadaću – postigli su barem jedan, a nisu primili nijedan gol. Trenutak odluke zbio se u 55. minuti kada je po desnom boku pored dvojice obrambenih igrača Želje prošao Ćorluka, uposlio usamljenog Krstanovića koji je neometan iz blizine zatresao mrežu iza leđa Kjosevskog.

Autor fotografije: ABCportal.info

Široki je bolje ušao u utakmicu, za razliku od dosta nedorečenih gostiju iz Sarajeva. Već u trećoj minuti u prigodi je bio Krstanović, a malo kasnije i Wagner, no ostalo je 0:0. Kako je vrijeme odmicalo sve se polako pretvaralo u svojevrsnu šahovsku partiju u kojoj se nije umiralo u ljepoti, niti je bilo previše izglednih situacija za gol.

Autor fotografije: ABCportal.info

U nastavak je, pak, Široki ušao furiozno, sa željom da što prije postigne zgoditak. Kojesvski je spašavao goste, pa i uz pomoć vratnice, kao u 52. minuti, kada je zaustavio Markovićev udarac. U 54. odličnu prigodu imao je Bralić, ali vratar Željezničara još jednom je bio na visini zadatka. Ipak, u sljedećem napadu Široki je na već opisani način preko Krstanovića zasluženo stigao do prednosti.
Bili su to trenuci u kojima je Široki nošen vodstvom i publikom mogao i do drugog gola, jer gosti su bili u šoku. Ipak, sredinom drugog dijela Željezničar se uspio malo trgnuti pa i preuzeti inicijativu, ali bez veće opasnosti po gol Bilobrka. S druge strane, Čabraja je zamalo udvostručio prednost „Plavo-bijelih“.

Ipak, ostalo je minimalnih, ali za Kup često velikih 1:0. Uzvrat je 19. travnja na Grbavici.

________________________________________________
MojSiroki / ABCportal.info
MojSiroki.ga nije vlasnik ove vijesti, njenih slika te svih ostalih materijala koji se koriste u ovoj vijesti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

[PGS] Reprezentativci BiH u Counter Strike Global Offensive

Filmo-cenzije #1 - „Igra prijestolja“ s06e03: Nove zgode novog Jona Snowa, Kolinde Lannister i Karate Kida

TOP 3: Hercegovačka imena na "F"