U BiH uhićen državljanin Rusije osumnjičen za terorizam

Slika
  Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14. travnja 2017. godine lišili su slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog kaznenoga djela “zločin povezan sa terorizmom”. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tokom dana M.I. bit će predat nadležnom organu. Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenoga djela “oštećenje tuđe stvari”. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška. Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenoga djela “krađa”. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republik

Apple priprema tri nova iPhonea?

Prošlo je manje od dva mjeseca od kada je Apple predstavio iPhone 7 i 7 Plus, a na mreži već možemo pročitati glasine vezane uz nove modele telefona koje priprema ova kompanija.

S obzirom na to kako se sljedeće godine navršava deset godina od predstavljanja prvog modela iPhonea, jasno je kako ova kompanija priprema nešto posebno, a posljednje informacije koje su prenijeli na stranici Mac Rumors kažu kako Cook i ekipa u Appleu razmišljaju o predstavljanju čak tri nova modela iPhonea.

No, za razliku od ove godine u kojoj je, osim dva tjedna, Apple predstavio i 4 inčni model SE, u rujnu sljedeće godine uz 4,7 i 5,5 inčni iPhone, možemo očekivati i model s ekranom dijagonale 5 inča - iako nije isključeno da u Appleu tijekom 2017. godine promjene mišljenje i odustanu od trećeg modela.
Sva tri (ili dva) modela iPhonea 8 trebala bi imati kućište napravljeno od stakla, a najveći model navodno će imati zakrivljeni ekran s integriranom Home tipkom (koja će služiti i kao Touch ID), naprednim biometrijskim opcijama, moći će se puniti bežično...
Najveća razlika između iPhonea 7 i 7 Plus, osim veličine ekrana naravno, jest u kamerama te veći model ima dvije kamere koje omogućuju optički zoom, ali i zamućenje pozadine prilikom fotografiranja tako da slike izgledaju atraktivnije u odnosu na fotografije sa starijih modela.
Sljedeće godine Apple bi drugu kameru mogao ugraditi u sve modele iPhonea te možemo očekivati da će dvije kamere uskoro postati standard u svim telefonima najveće klase (neki modeli imali su dvije kamere prije iPhonea).
Što se ostalih opcija tiče, kao i svake godine novi modeli iPhonea imati će standardna poboljšanja poput naprednijeg procesora i grafike, dok će količina memorije vjerojatno ostati ista kao i na modelima predstavljenim ovog rujna, odnosno najjeftiniji model isporučivati će se s 32GB RAM-a.
________________________________________________
MojSiroki / Hercegovina.info
MojSiroki.ga nije vlasnik ove vijesti, njenih slika te svih ostalih materijala koji se koriste u ovoj vijesti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

[PGS] Reprezentativci BiH u Counter Strike Global Offensive

Filmo-cenzije #1 - „Igra prijestolja“ s06e03: Nove zgode novog Jona Snowa, Kolinde Lannister i Karate Kida

TOP 3: Hercegovačka imena na "F"