U BiH uhićen državljanin Rusije osumnjičen za terorizam

Slika
  Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14. travnja 2017. godine lišili su slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog kaznenoga djela “zločin povezan sa terorizmom”. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tokom dana M.I. bit će predat nadležnom organu. Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenoga djela “oštećenje tuđe stvari”. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška. Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenoga djela “krađa”. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republik

Nova teorija natjerat će vas da razmislite o Rey i njenoj uporabi Sile


Mislili smo kako smo čuli sve moguće teorije o Rey nakon izlaska filma Ratovi zvijezda: Sila se budi u prosincu prošle godine. Međutim, stvorila se nova teorija koja baca potpuno novo svjetlo, koje nismo očekivali. Većina ljudi fokusirala se na ideju o tome odakle je Rey, tko su joj roditelji i zašto je ostavljena sama na Jakkuu. No, što ako je važnije pitanje kuda ona ide? I što ako je odgovor na to pitanje - na tamnu stranu?

Ono što čini ovu teoriju zanimljivom jest to što na neki način objašnjava neke od problema koje su fanovi imali sa filmom Ratovi zvijezda: Sila se budi. Jedno od pitanja koje je sve mučilo jest kako je Rey tako jednostavno koristila Silu, bez ikakvog treninga?


Luke Skywalker provodi većinu filma Ratovi zvijezda: Carstvo uzvraća udarac dubeći na glavi i pokušavajući napraviti neke od stvari koje Rey čini s lakoćom. Možda je odgovor u objašnjenju da Luke pokušava koristiti svjetlu stranu Sile, dok Rey koristi tamnu. Yoda govori Lukeu da tamna strana nije jača, ali je brža i jednostavnija. Je li to dobro objašnjenje za njen brzi uspjeh?

Teoriju su razradili fanovi na raznim društevnim mrežama, a jedna od ideja čak seže toliko daleko da tvrdi kako je Rey zapravo unuka kancelara Palpatinea. U glavnoj teoriji spominje se kako je zapravo Kylo Ren jedina osoba koju je Rey vidjela da koristi Silu tako da ako Rey nekoga kopira onda je to Kylo Ren i njegova tamna strana.

Također se napominje da se Rey kroz film prepušta ljutnji, vjerojatno zato što ne zna kako je to također osobina tamne strane. Čak se postavlja i pitanje vezano uz plakat: jesu li nam zapravo kroz službeni plakat nagovijestili u kojem smjeru možemo očekivati da Rey ode s obzirom da ne samo da je smještena uz Kylo Rena već je njen štap postavljen usporedno sa Kylovim svjetlosnim mačem?

Kao i mnoge prije nje i ova teorija ima je donekle održiva no jedino što nam preostaje jest čekati novi nastavak Ratova zvijezda kako bismo otkrili hoće li Rey biti glavni negativac nove trilogije i ako hoće tko će onda biti naš novi junak?



________________________________________________

MojSiroki / MOJTV
MojSiroki.ga nije vlasnik ove vijesti, njenih slika te svih ostalih materijala koji se koriste u ovoj vijesti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Filmo-cenzije #1 - „Igra prijestolja“ s06e03: Nove zgode novog Jona Snowa, Kolinde Lannister i Karate Kida

[PGS] Reprezentativci BiH u Counter Strike Global Offensive

TOP 3: Hercegovačka imena na "F"