U BiH uhićen državljanin Rusije osumnjičen za terorizam

Slika
  Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14. travnja 2017. godine lišili su slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog kaznenoga djela “zločin povezan sa terorizmom”. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tokom dana M.I. bit će predat nadležnom organu. Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenoga djela “oštećenje tuđe stvari”. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška. Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenoga djela “krađa”. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republik

Potvrđena optužnica protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića: Poznati stravični detalji ubistva Arnele Đogić

U optužnici koju je sačinilo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, između ostalog se navodi kako su Selimović i Brkić na okrutan i svirep način ubili djevojku, nanijevši joj prvo teške tjelesne povrede, a zatim je usmrtili nožem.

Detalje ubistva Arnele Đogić iz Olova, koje je Tužilaštvo ZDK objavilo na svojoj zvaničnoj web stranici, prenosimo u skraćenom obliku uz izostavljanje posebno uznemirujućih dijelova.

Dana 27. februara 2016. godine, u Olovu, nakon što su se dogovorili da zajedno usmrte Đ. A., koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom i nakon prekida veze započela vezu s drugom osobom, na šta je Avdija bio ljubomoran, on automobilom odlazi u mjesto Ceribašići-Sokolac po Brkić Muriza kojeg dovozi u Olovo.Oko 16:00 sati dovezli su se na lokalitet Čudanski krševi da pregledaju i utvrde mjesto gdje je najpogodnije da nakon što usmrte A.Đ., njeno tijelo sakriju.

Kada su pregledali teren, odvezli su se nazad u Olovo u kafić gdje su konzumirali alkohol, a zatim se odvezli do mjesta zvano Brda gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe sa A..Đ i doveze je na mjesto gdje ga je Muriz čekao. Kako se Avdija po prethodnom dogovoru putem Facebooka oko 18:30 sati našao sa A. Đ. ispred zgrade, a ona sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište, krenuo je u pravcu mjesta gdje je Muriz čekao da je Avdija doveze.

Dovezavši se do mjesta zvanog Brda, Avdija je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao i sjeo na mjesto suvozač i odmah se obratio Avdiji riječima: "Avdija, hoćemo li sada", na što je on vozeći prema mjestu Čudanski krševi odgovorio: "Odmah".

Nakon toga je Muriz između prednjih sjedišta prešao na zadnje sjedište i odmah A. Đ. počeo udarati zatvorenim pesnicama u predjelu glave, na što je ona zajaukala: "Joj, Avdija" i plačući molila: "Nemoj, molim te".

Avdija je nakon dolaska na mjesto zvano Velika krivina zaustavio vozila, izašao iz njega, zapalio cigaretu, a onda iz gepeka vozila izvadio pvc uže za vezanje "bala" sijena. Uže su joj vezali preko usta stežući joj jezik i donji lobanjski dio glave da ne bi mogla zapomagati.

Nakon toga Avdija vozilom nastavlja kretanje prema mjestu Čudanski krševi i dok je upravljao vozilom, jednom rukom je "rovio" po džepu kaputa A. Đ., odakle je izvadio mobitel, saobraćajnu, ličnu, vozačku dozvolu, kreditnu karticu i oko 190 KM. Dovezavši se do utvrđenog mjesta Čudanski krševi, Avdija zaustavlja vozilo, obaraju mjesto suvozača i preko njega izvlače A. Đ. iz vozila, bacaju je potrbuške na zemlju, a onda Avdija iz vrata vozila uzima nož dužine oko 15 cm, daje ga Murizu govoreći: "Uradi to da ne ostane živa".

Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70-ak metara.

Tada sjedaju u vozilo i vozeći prema Olovu, Avdija zaustavlja vozilo i u rijeku Stupčanicu baca nož, a u toku vožnje iz mobitela A.Đ. vadi karticu, mobitel lomi rukama i baca u granje, nastavljajući dalje vožnju do naselja Solun gdje Muriz u prodavnici kupuje cigarete i četiri pive koje piju tokom vožnje. U mjestu Čunište izlaze iz vozila, peru ruke, bacaju maramice kojim su brisali ruke, nastavljaju vožnju prema Carevoj Ćupriji, na kom dijelu puta Avdija iz vozila izbacuje ličnu kartu A. Đ., a na mostu u Carevoj Ćupriji u rijeku bacaju i njene ostale dokumente.

Dolaskom u Carevu Ćupriju odlaze u kafanu "San Remo" gdje su uz muziku uživo pili, pjevali, igrali i plaćali piće gostima, naručivali pjesme i tako trošili novac ubijene A. Đ. sve do 23:30 sati kada su napustili kafanu.


________________________________________________

MojSiroki / Klix.ba
MojSiroki.ga nije vlasnik ove vijesti, njenih slika te svih ostalih materijala koji se koriste u ovoj vijesti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

[PGS] Reprezentativci BiH u Counter Strike Global Offensive

Filmo-cenzije #1 - „Igra prijestolja“ s06e03: Nove zgode novog Jona Snowa, Kolinde Lannister i Karate Kida

TOP 3: Hercegovačka imena na "F"