U BiH uhićen državljanin Rusije osumnjičen za terorizam

Slika
  Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14. travnja 2017. godine lišili su slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog kaznenoga djela “zločin povezan sa terorizmom”. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tokom dana M.I. bit će predat nadležnom organu. Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenoga djela “oštećenje tuđe stvari”. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška. Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenoga djela “krađa”. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republik

Nastavak loših poslovnih rezultata za HTC, prihodi oštro padaju, minus sve veći



Za HTC trenutno izgleda da nema spasa jer i nakon prvog kvartala ove godine bilježe minus. Ovaj put on iznosi 64 posto u odnosu na isto razdoblje lani i to je dokaz da svi rezovi, promjena strategije i restrukturiranje u globalu, nisu urodili plodom.
Ostvareno je svega 456 milijuna američkih dolara prihoda, a minus je na 148 milijuna dolara, što je pad od 17 posto u odnosu na četvrti kvartal prošle godine. Ako gledamo prošlu godinu, pad je osjetan jer tad se ostvarilo 11 milijuna dolara profita. Tad se to smatralo lošim rezultatom, ali danas se i taj neznatan plus zasigurno tretirao kao nešto poželjno.
Još kad se zna da svi ključni potezi kompanije nisu pomogli, situacija je i gora. Naime, u listopadu prošle godine su prestali investitorima davati detalje informacije o poslovanju i prognozama, a otpustili su i 15 posto zaposlenih u posljednjih šest mjeseci. Naravno, u takvoj su se situaciji brojni investitori jednostavno povukli, a pada i sama prodaja jer se u marketing ulaže manje nego prije.
Jasno je i da spas ne mogu potražiti u HTC 10 i Vive jer ta dva proizvoda bi morala napraviti čudo da bi spasili posrnulu kompaniju. Istina jest da nisu u ovom izvješću jer je prodaja krenula krajem kvartala, ali teško da će biti toliko dobra da se prihodi počnu brojati u dodatnih nekoliko stotina milijuna dolara.
Stoga, posljednji pokušaj vjerojatno je taj vezan uz virtualnu stvarnost. Uložili su sto milijuna dolara u razvoj i Vive bi trebao biti predvodnik novog snažnog vala na tržištu. Sad "samo" VR tržište mora napraviti znatan pomak, koji se u situaciji dok su cijene ovako visoke jednostavno ne vidi.
Najrealnijim se čini prodaja poslovanja ili barem partnerstvo s nekim moćnijim, no u HTC-u još uvijek u potpunosti odbacuju takvu mogućnost. Kao i onu da napokon spuste cijene svojih premium pametnih telefona, koji su posljednje tri godine redovito iznad konkurencije na Android tržištu. To očito ne pali kod potencijalnih kupaca, ali tvrdoglavo se na tome i dalje ustraje...
________________________________________________

MojSiroki / ictbusiness.info
MojSiroki.ga nije vlasnik ove vijesti, njenih slika te svih ostalih materijala koji se koriste u ovoj vijesti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

[PGS] Reprezentativci BiH u Counter Strike Global Offensive

Filmo-cenzije #1 - „Igra prijestolja“ s06e03: Nove zgode novog Jona Snowa, Kolinde Lannister i Karate Kida

TOP 3: Hercegovačka imena na "F"