U BiH uhićen državljanin Rusije osumnjičen za terorizam

Slika
  Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14. travnja 2017. godine lišili su slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog kaznenoga djela “zločin povezan sa terorizmom”. Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tokom dana M.I. bit će predat nadležnom organu. Istoga dana službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenoga djela “oštećenje tuđe stvari”. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška. Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenoga djela “krađa”. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republik

Sucima suzpenzije, NK Širokom Brijegu naređenje da razotkriju “pojedine” političare koji ruše klub!


Povodom priopćenja NK „Široki Brijeg“, objavljenog u dva navrata nakon prvenstvene utakmice NK „Široki Brijeg“ – HŠK „Zrinjski“, odigrane 06. 03. 2016.godine, Nogometni savez Bosne i Hercegovine želi obavijestiti javnost o slijedećem:
Izvanredna nogometna predstava, jedna od najboljih u premijerligaškim natjecanjima do sada, pretvorena je u svoju suprotnost zahvaljujući tendencioznom stavu NK „Široki Brijeg“, koji je i ovaj put razloge za sportski neuspjeh potražio u suđenju, optužujući bez bilo kakvih argumenata predsjednika Elvedina Begića, potpredsjednika Ivana Beusa, kao i članove sudačke organizacije Salema Prolića, Ibrahima Hasanbegovića i Berislava Markotića. Posebno je nerazumljivo i indikativno da se u kontekst utakmice dovode Predsjednik i Potpredsjednik , koji s tim nemaju apsolutno bilo kakve veze, osim što se kvalificiraju kao „dežurni krivci“ za sve probleme.
Činjenica je da je predmetna utakmica igrana na teškom terenu, ali i da su, usprkos tome, igrači pružili maksimum, a da je sudac dosudio kaznene udarce i za jednu i za drugu momčad. Tempo utakmice bio je takav da nikako nije mogla biti režirana, čak i da ju je netko htio režirati. Nitko ne spori da su moguće sudačke greške, jer se dešavaju i na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima, od Svjetskog prvenstva do UEFA Lige prvaka. Bilo ih je i ranije, kada se NK Široki Brijeg“ nije oglašavao, jer su bile na štetu protivničkih momčadi.
Odbor za suđenje NS BiH je nadležan da analizira i tretira svaku grešku, nepristrasno i bez utjecaja rukovodstva Saveza. Svaki klub, ako želi regularnost BHT Premijer lige, pa i NK „Široki Brijeg“, mora uvažavati samostalnost sudačke organizacije i njene procjene. Dužnosnici NS BiH ne sude, ne izvode penale, niti odlučuju o ishodu utakmice. O tome odlučuju nogometaši na terenu.
Nakon razmatranja svih činjenica i okolnosti, Odbor za suđenje NS BiH će utvrditi konačno mišljenje o suđenju na navedenoj utakmici i o tome informirati javnost. To je jedini teren na kojem se ova „administrativna“ utakmica treba igrati.
Svjesni situacije i rizika koje donosi skraćenje lige u tekućoj sezoni, NS BiH neće podleći metodama pritiska bilo kojeg kluba. Naprotiv, za sve neopravdane, neosnovane optužbe bit će pokrenuti disciplinski postupci protiv klubova i odgovornih osoba. Oni će morati da dokažu svoje tvrdnje koje se u pravilu, kao i u ovom slučaju, zasnivaju na proizvoljnim opservacijama i insinuacijama, a sa ciljem traženja alibija za vlastite slabosti na račun svjesnog podrivanja digniteta NS BiH i njegovog rukovodstva, priopćeno je iz NS BiH.
Suci Peljto i Čuić suspendirani na šest utakmica
Odbor za suce i suđenje NS BiH na održao je sjednicu u Sarajevu, gdje je pregledan i analiziran kompletan snimak utakmice 20. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski.
Na sjednici su utvrđeni sudački propusti, ali koji apsolutno po mišljenju Odbora nisu plod tendencije jer su isti učinjeni na štetu obje ekipe.
Zaključci su sljedeći:
31. minuta: glavni sudac pogrešno dosuđuje kazneni udarac za gostujuću ekipu;
51. minuta: dodatni sudac propušta obavijestiti glavnog suca da je načinjen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5, te se ne dosuđuje kazneni udarac;
64. minuta: glavni sudac nije isključio iz igre igrača domaćeg tima sa brojem 9 nakon grubog starta nad protivničkim igračem
80. minuta: dodatni sudac propušta obavjestiti glavnog suca o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.
Imajući u vidu gore navedene propuste, a u skladu sa UEFA upustvom o ocjenjivanju sudaca i dodatnih sudaca, Odbor za suce i suđenje je utvrdio da su načinjene značajne sudačke greške te je sankcionirao Irfana Peljtu i Tomislava Čuića sa dva ciklusa nedelegiranja (6 utakmica).
Odbor za suce i suđenje zajedno sa Sektorom za natjecanje NS BiH zbog kršenja Kodeksa o ponašanju članova NS BiH podnijelo je prijavu Disciplinskoj komisiji protiv NK Široki Brijeg i odgovornih osoba kluba, navedeno je u priopćenju NS BiH.
( MojSiroki / SirokiBrijeg.info )

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

[PGS] Reprezentativci BiH u Counter Strike Global Offensive

Filmo-cenzije #1 - „Igra prijestolja“ s06e03: Nove zgode novog Jona Snowa, Kolinde Lannister i Karate Kida

TOP 3: Hercegovačka imena na "F"